Företaget

Detaljbild från ett jobb hos Elsa Billgren

Företaget startades 1989, då med inriktning på bygg och måleri men även möbelsnickeri i egen verkstad.
Med tiden har möbelsnickeriet tagits bort helt och inriktningen är idag målning och bygg i stället.
Vi utgår från Visby och jobbar över hela ön.

LG.s Måleri är ett mindre familjeägt företag med för närvarande fem anställda. Ägarna är Lars Gunnar och Fredrik Lundgren där Fredrik håller på att överta i ett generationsskifte.
Det juridiska namnet är AB Lundgrens Visby, vi startade om med ett aktiebolag årsskiftet 2016/17 då det kändes som ett steg i rätt riktning både för personalens trygghet och för att få en seriösare prägel. Vi använder dock fortfarande namnet LG.s Måleri för enkelhetens skull då det är inarbetat sedan många år.
Under året har ägarna gått utbildningar via Almi i ledarskap och lönsamhet, det har varit väldigt givande och vi har kommit långt i arbetet med att ta fram en tydlig vision tillsammans med konsulter/coacher. Tanken var från början att expandera och bli många fler men vi har svängt om då vi insett att det är roligare och mer givande att fortsätta utveckla det vi alltid har varit bra på, dvs att göra riktigt bra jobb. Kvalitet har alltid gått i första hand.
Framöver kommer vi koncentrera oss mer på just detta, att få göra jobb där kunden vill ha det bästa resultatet och inte bara ser till att det skall gå snabbt och vara billigt.
Vi har kollektivavtal. 

Vi är medlemmar i Nätverk för Byggnadsvård på Gotland

Vi som jobbar i LG.s

 

Lars Gunnar Lundgren
I branschen sen 70-talet. Startade 1989 företaget som idag heter LG.s måleri.

Fredrik Lundgren
Nästa generation, med ett förflutet i IT-branschen, som varit med på heltid sen 2009.

Jenny Lundgren är i botten biolog/ekolog vilket passar bra eftersom vi försöker tänka på miljön så mycket som möjligt. Började jobba hos oss i Oktober 2015.

Josefine Gustafsson Just tillbaka efter mammaledighet, har jobbat som målare några år och började hos oss i Januari 2016.

Josefin Åkerblom hittade vi av en slump, jobbade då på ett bageri men hade gått utbildning till byggnadsantikvarie. En kompetens vi väldigt gärna ville ha i företaget. Josefin hade funderat på att bli målare och vi högg direkt på kroken, hon lär sig otroligt snabbt och gör ett bra jobb!

Vad vi utför

foretaget1

Målning och tapetsering inomhus är fortsatt stor del av vårt arbete, fönsterrenovering tar störst del av vår tid på sommaren samt tvätt och målning av fasader. Vi tar oss mer och mer in på området som vi kallar “kulturmålning” och älskar att ta hand om och vårda våra gamla byggnader. Kvalitet går före allt annat!

Vi har bra samarbeten med byggare, elektriker och vvs-firmor mfl.

Självklart hjälper vi till med rotavdraget.

 

Policy

foretaget3Starta på avtalad tid.

Hålla rent och snyggt på och omkring arbetsplatsen även under arbetets gång.

Använda de bästa materialen.

Alltid kunna stå för och vara stolta över vårt arbete.